Üç

19 Kasım 2014 Çarşamba

| | |
                              
                  Aynı gün dört farkı yerde , dört farklı hava yollarına ait dört uçak, aynı anda düşer. Düşen uçakların üçünden birer kişi kurtulur. Kurtulanların hepsi çocuktur. Kazaların birinde ölen bir kadın ,ölmeden önce cep telefonuna bir mesaj bırakacak kadar yaşamıştır. Bıraktığı mesaj ortalığı bir hayli karıştırır. Mesajın ne olduğunu söylemeyeceğim size. Merak edin:) Zaten bu kitap ile ilgili çok net söyleyebileceğim şey , yüksek dozda merak içerdiği. Sürekli merak ediyorsunuz. Merak ettiğiniz şeyleri öğrenebilmek için rüzgar hızıyla çeviriyorsunuz sayfaları.

           Karmaşık bir anlatımı var. Yazar Sarah Lotz , kitap içinde bir kitabın taslağını yazan başka bir yazarın diliyle anlatıyor bize hikayeyi . Bilinmeyen, olağanüstü  olayları konu alan , görgü tanıklarının teker teker çıkıp konuştuğu belgeseller vardır ya ... Ben o tadı aldım okurken. Bir yazar uçak kazalarında yakınlarını kaybedenlerle özellikle de sağ kurtulan çocukların aile üyeleri ve onları tanıyan insanlarla çeşitli şekillerde konuşup, onların ağzından bize aktarıyor bu konuşmaları.



       Yukarıda bahsi geçen kadının bıraktığı mesaj , basın yolu ile tüm dünyaya duyurulunca mesajda adı geçen bir rahip konuyu özellikle muhafazakar kesimleri de arkasına alarak Mahşerin Dört Atlısı'na , seçilmiş ve kurtarılmış insanlara götürüyor. Kurtulan üç çocuğun insanlığa mesaj verdiğini ,mührün kırıldığını, dördüncü kazada da kurtulan bir çocuk olması gerektiğini söylüyor. Peşine taktığı insanlarla birlikte adeta bir tarikat havasında dördüncü çocuğu aramaya koyuluyorlar..

      Bulabiliyor mu? Bu arada kazadan kurtulan çocuklar neler yaşıyorlar ? Gerçekten haberci midir bu çocuklar? Tüm bu soruların cevabı Stephen Kıng'ten de övgü almış Üç'te. Zaman zaman ürperten ama çokça merak ettiren bir kitap. Eğer bu tarzı seviyorsanız hiç sıkılmadan keyifle okuyabilirsiniz.
  
      Okurken zorlandığım nokta , çok fazla kişi ve yer adı olmasıydı. Farklı ülkelerden insanlar söz konusu olunca, ben okuduğum ismin bir kadına mı bir erkeğe mi ait olduğunu bilmeden okudum çoğu zaman. Bana kalırsa gereksiz mekan ismi detayları var. Bu da tabi ki bizim kültürümüzü anlatmayan bir kitap okurken yaşanılan klasik kendini "Fransız hissetme" durumu :)

     Kitabın iç sayfalarına da  bir göz atmak ister misiniz ?

     Beni bilirsiniz okuduktan sonra beğendiğimi de beğenmediğimi de söylerim. Beğendim ama bayıldım diyemem. Merak en zayıf noktamız, ve daha ilk sayfalardan bizi bu zayıf noktamızdan yakalayan bir kitap okumak istiyorsanız Üç tam sizin için. Şimdiden keyifli okumalar.

      Yazarımız hakkında pek bilgi bulamadım ...Kitabın arkasında  kısacık bir yazı vardı.
  
" Sarah Lotz mahlas kullanmayı seven bir senarist ve romancıdır. Yazar ,Louis Greenberg ve S.L.Grevy mahlasları ile kent yaşamını anlatan korku romanları , Lily Herne mahlası ile kızı Savannah ile birlikte gençlik zombi serileri ve yazar Helena S. Paige ile beraber erotik romanlar yazmaktadır. Ailesi ve evcil hayvanları ile birlikte Cape Town'da yaşamaktadır." diyor bu kısacık yazıda...




       Bu kitabı hemen almalıyım diyenler için...
     kitapyurdu.com
     

    0 yorum:

    Yorum Gönder