Deliduman...

22 Temmuz 2014 Salı

| | |
      
 
 
        Deliduman daha önce okuyup çok beğendiğim Erken Kaybedenler'in yazarı Emrah Serbes'in son kitabı. Birlikte okuduğum okuma gruplarından biri olan Kitap Kardeşliği ( http://kitapkardesligi2013.blogspot.com.tr/?m=0 ) ile Temmuz ayı okumamızdı. Kitap kardeşlerimle birlikte okuduk yine ve inanın çok ama çok keyifli idi.
 
       Deliduman oldukça güncel bir platforma taşınan hikayesi ve sıradışı karakterleri ile çok keyifli başladı. Anlatıcımız 17 yaşındaki afili küçük kasaba delikanlısı Çağlar İyice... Ana karakterler  ise tutkulu bir şekilde sevdiği adeta çocuğu gibi gördüğü kız kardeşi Çiğdem İyice , en yakın ve tek arkadaşı Mikrop Cengiz ...
 
 
       Çiğdem İyice 9 yaşındadır ve bir yetenek yarışmasında Michael Jackson dansı yapmak ister. Çağlar kardeşinin çok ama çok yetenekli bir dansçı olduğunu düşünmektedir. Ancak işler onun düşündüğü gibi gitmez. Dayısı ( Çağlar'ın çok ama çok sevdiği !!!! ) , annesi , Mikrop Cengiz ve kasaba halkı çevresinde gelişen ilk olaylardan sonra birden kendimizi Gezi Olayları'nı küçük bir kasabadan izlerken buluyoruz. Sonrasında iyice sarpa saran işler yüzünden Gezi Parkı'nın göbeğine kadar giren Çağlar bize gerçekten tarafsız bir şekilde yaşatıyor gezi olaylarını.
      Okurken sık sık sanal reklam uygulaması yapılmış hissi uyandırıyor siz de yazar. Bol markalı satırlar okuyorsunuz.  Okurken keyif aldığım ama sonunda sanki birşeyler havada kalmış gibi hissettiğim bir kitap oldu Deliduman.
    Çağlar'ın yıllar önce onları terkeden babası ile gezi direnişinin ortasında yüzleşmesi benim en çok ilgimi çeken bölüm oldu.
   Kitapta çok keyifli ve enteresan karakterler var. En çok sevdiğim Mikrop Cengiz oldu.
   Son olarak şunu söylemek  isterim  sanal dünya ile ilgili iseniz kitabı okurken karşınıza çok keyifli süprizler çıkacak ve siz de benim gibi "arayıp bulanlar olarak çok tatlıyız" grubuna dahil olacaksınız. Ne demek istediğimi okurken anlayacaksınız şimdi size sayfa numarası falan söylemeyeceğim..:)

0 yorum:

Yorum Gönder